Ekologia Muotinetti Verkkokaupat

Vastuullinen mekko-ostos

Vastuullinen mekko-ostos on nykypäivää! Maapallon tulevaisuus on osaltamme kaikkien meidän vastuulla ja voimme päätöksillämme vaikuttaa siihen. On tärkeää, että ostaessasi tuotteita voit varmistua niiden vaikutuksista planteettamme tulevaisuuden kehityksessä. Vihreä valinta voi tarkoittaa vaatteissa esimerkiksi:

  • Ekologisesti tuotettuja materiaaleja
  • Ekologisesti toteutettua toimitusketjua
  • Eettisesti hyviä työskentelyolosuhteita tehtaissa
  • Oikean koon varmistaminen ennen tilausta
  • Turhien vaatteiden tilaamatta jättäminen
  • Keskittyminen laadukkaisiin tuotteisiin.
  • Vastuullinen mekko myyjä
Vastuullinen muoti ja vihreät valinnat vaatekaupoilla
Ekologisuus ei välttämättä toteudu vaatteiden viemisellä metsään 😀

Vastuullisten mekkojen Eettiset tekijät

Mekot ja vaatteet ovat olleet ihmiskunnalle aina merkittävä osa elämää niin turvan tuomisessa, mukavuudessa kuin myös ulkonäön kohentamisessakin. Ikävä kyllä tämä on tuonut myös lieveilmiöitä, kun ympäristöä ja heikko-osaisempia ihmisiä on kohdeltu kaltoin. Onneksi nykypäivänä eettiset arvot ovat nostaneet päätänsä ja ovat tärkeässä ja merkittävässä roolissa ostopäätösten takana. Yritykset tuovat esille vastuullisesti tuotettuja tuotteita ja valintoja, sekä pitävät huolta paremmin ympäsristöstä. Kuluttajana kuitenkin roolisi on tärkein, minkä viestin annat valmistajille, ostammeko tuotteita, jotka eivät ole omien eettisten ajatustemme mukaisesti valmistettuja?

Vihreä valinta- vastuullinen muoti

Kun vastuullisuutta mietitään, tulee ensisijaisesti mieleen valintojen vihreys, eli kokonaisrasitus planeetallemme. Ei ole mitenkään erityisen mairittelevaa jos ihmiskunta pukee itsensä tuhoon. Siksi siis on ensisijaisen tärkeää tutkia vatehankinnoissa myös vihreyttä. Tätä voidaan, kuten aiemminkin todettua, tutkia myös ostamisen näkökulmasta. Tärkeintä onkin valita etukäteen vaatteet joita meinaa hankkia, ja varmistua oikeasta koosta. Vasta tämän jälkeen tilata tuotteet. Lisäksi on hyvä pyrkiä tilaamaan aina laadukkaasti tuotettuja vaatteita, joissa on pitkä käyttöikä. Näinollen vastuullisessa ostamisessa tärkeintä ei ole välttämättä se mistä ja kenen valmistamia vaatteet ovat, vaan se että ne ostetaan oikeaan tarpeeseen ja oikean kokoisina. Lisäksi sitten kun ostaa vastuulliselta myyjältä on koko paketti hankittavissa hyvällä omalla tunnolla.

Vastuunkantajana mekkoja myyvä yritys

Kuluttajina me usein ulkoistamme mielellämme vastuullisuuden yrityksille, joilta sitten hankimme tuotteita kuitenkin ihan sen kummemmin miettimättä. Kuten aiemminkin on todettu, on todella merkittävä osa ekologista vastuullisuutta ostajalla itsellään. Tuotteiden palautuksista aiehutuvat co2 päästöt voivat jopa lähes tuplata koko vaatteen valmistamisesta tulleet päästöt. On siis erityisen tärkeää aina muistaa ensin selvittää oma tarve ja sitten vasta tutkia yritykset läpi.